Asociatia Gameslot initiaza campania ,,Bucuresti fara jocuri de noroc”. 76% din Bucuresteni cer interzicerea totala.

Informam opinia publica, ca astazi 21.08.2018, fondatorii Asociatie Gameslot, singura organizatie   din Romania care apara interesele consumatorilor de jocuri de noroc,  au luat decizia de a demara o ampla campanie de strangere de semnaturi in vederea interzicerii jocurilor de noroc la nivelul Municipului Bucuresti.  Aceasta decizie, destul de grea vine in urma unor evenimente sociale dramatice, care de cativa ani au pus stapanire si pe Romania. Dependenta de jocurile de noroc si efectele defastatoare alea acesteia.  Astfel, Bucurestiul, prin ONG-uri,  devine a doua capitala europeana, dupa Bratislava care ia aceasta decizie extrem de grea, dar foarte necesara pentru binele populatiei.  In lipsa unor solutii REALE de protectie a persoanelor vulnerabile, care sunt de ordinul sutelor de mii la nivelul intregii tari, consideram ca aceasta solutie este una extrem de necesara, am spune chiar obligatorie, se arata intr-un comunicat transmis de Pietro Scepchin, presedintele Asociatiei Gameslot.

Reprezentantul asociatie sustine ca, scopul  Asociatiei Gameslot, nu este de a lovii in operatorii de jocuri de noroc, ci de a, apara consumatorii si victimele colaterale ale acestora (familie, prieteni, angajatori, terte persoane).

In ultimul an, membrii  Gameslot, s-au implicat in mod activ, in programul operatorilor ,,Joc Responsabi” . Dincolo de faptul ca acest program si-a dovedit ineficienta, nu a avut, aproape nici un efect asupa consumatorului cu probleme. Pe langa asta, ne-am mai lovit si de o serie de piedici venite din partea operatorilor, pe motiv ca le gonim clientii.

500 DE MILIOANE DE EURO LA BUGETUL DE STAT !

Presedintele GAMESLOT, arata ca din acest domeniu ajung la bugetul de stat aproximativ  500 de milioane de euro anual, sub forma de taxe si impozite. Faptul ca s-au creat niste locuri de munca,  consideram ca este un lucru bun, numai ca presiune pe populatie este uriasa. Banii care ajung la bugetul de stat sunt niste banii extrem de scumpii cu niste efecte devastatoare asupra populatiei. Nimic nu poate fi mai ticalos, decat sa te bucuri ca vin niste bani la bugetul de stat pe seama unor oameni bolnavi.

Asociatia Joc Responsabil sustine interzicerea jocurilor de noroc ?

In ceea ce priveste decizia noastra de a incepe campania de strangere de semnaturi, ea a avut la baza o serie de elemente, care impreuna au condus  la ideea ca fiind cea mai buna solutie atat pentru cetatenii Bucurestiului cat si pentru bugetul de stat, pe care le enumeram:

  1. Sondaj de opinie, la nivelul municipiului Bucuresti, realizat pe consumatorii de jocuri de noroc, pe un esantion de peste 3500 de cetateni ai orasului , potrivit caruia 76% dintre acestia sunt de parere ca jocurile de noroc ar trebuii interzise total.
  2. Recomandarea tuturor psihiatrilor si psihologilor de a fii interzise jocurile de noroc,  cu care membri asociatiei au intrat in contact direct.
  3. Recomandarea psihologilor programului ,,Joc Responsabil” ( programul operatorilor) ca si solutie obligatorie.

Totodata, precizam faptul ca anumiti, psihologi din cadrul programului ,,Joc Responsabil” si-au aratat disponibilitatea de a ne sustine in demersul nostru privind campania de strangere de semnaturi. Intrucat, inca sunt platiti din banii operatorilor, intelegem sa ii protejam, nefacandu-le numele publice.

Recomandarile venite din partea specialistilor in psihologie si psihiatrie au contat extrem de mult in luarea acestei decizii extrem de dificile dar foarte necesara pentru binele Bucurestenilor.

Orice om, chiar si orice animal, in momentul in care sesizeaza ca ceva ii face rau, are ingstintul de a se feri de acel ceva. Ori in cazul consumatorilor de jocuri de noroc, acestia, desi jucatul le face un rau, ei au tendinta de a revenii catre operatori. In momentul in care, cineva sau ceva iti face rau si tu revi la acel ceva inseamna ca ai o problema de natura psihica, afirma Pietro Scepchin, Presedintele Asociatiei Gameslot.

Din pacate, majoritari la contributia acestor  taxe si impozite sunt acest tip de consumatori, iar numarul mare de semnaturi pe care urmeaza sa il stangem va confirma acest lucru. In republica Moldova, unde statul isi respecta cetatenii, aceste jocuri de noroc au foast scoase in afara legii. Este inuman, sa te bucuri de niste banii proveniti de la niste oameni care se nenorocesc, sustine reprezentantul Gameslot.

Argumente demontate !

Argumentele operatorilor, prezentate de multe ori de cel mai vocal personaj din industrie, Dl. Sorin Constantinescu, pentru care considera ca jocurile de noroc nu ar trebuii interzise, sunt urmatoarele si pe care Asociatia Gameslot le va demonta punct cu punct:

  • CREAREA DE LOCURI DE MUNCA;
  • TAXE SI IMPOZITE LA BUGETUL CONSOLIDAT AL STALULUI ( PSTE 500 DE MILIOANE DE EURO)
  • APARTIA PIETEI NEGRE SI IMPLICIT PIERDEREA STATULUI CA URMARE A NEINCASARII DE TAXE SI IMPOZITE;

1.Prin interzicerea jocurilor de noroc, intr-adevar statul nu mai incaseaza banii proveniti din industria jocurilor de noroc, dar va incasa mai mult de la celelalte industrii, intrucat va creste consumul in acele industrii. Practic, statul nu pierde niciun ban, cum in mod gresit informeaza operatorii populatia.

  1. Prin interzicerea jocurilor de noroc, intr-adevar se pired locurile de munca din industrie, dar vor creste in industrile asemanatoare ca si activitate, ca urmare cresterii consumului. In plus de asta, s-ar rezolva o parte din problemele deficitului de personal cu care se confrunta aceste industrii. Practic, se evita somajul in masa, mai mult decat atat, prin interzicere, va aparea un lucru benefic, in sensul ca se va rezolva problema deficitului de personal din acele industrii. Operatorii, in mod intentionat, manipuleaza populatia, ca va creste somajul. Potrivit studiului realizat de ManpowerGroup privnd criza fortei de munca, Romania se afla pe LOCUL 2 IN LUME, privind deficitul de talente, fiind depăşită doar de Japonia, unde 89% dintre angajatori au probleme la ocuparea posturilor vacante.  Astfel, 81% dintre angajatorii din România întâmpină dificultăţi în ocuparea posturilor vacante, potrivit ediţiei 2018 a Studiului ManpowerGroup privind Deficitul de Talente, sondaj la care a răspuns un eşantion reprezentativ de 625 de angajatori.
  2. In Republica Moldova, unde jocurile de noroc au foat interzise, cu exceptia a cateva cazinouri live, intr-adevar au aparut, cateva Sali de jocuri la negru, dar aceste au fost anihilate de autoritati cu ajutorul unui ONG ca al nostru. In practica, cel care se duce sa joace, se duce cu gandul sa castige bani, nu sa se distreze. De multe ori, cel care joaca, pierde, iar de suparare sesizeaza autoritatile, locul unde exista acel cazino la negru si astfel, aceste Sali nu au viata lunga. Din experienta, impartasita de colegii nostri din Republica Moldova, acestia nu rezista mai mult de o luna. In plus de asta, din punct de vedere financiar, este nerentabil, pentru un operator care desfasoara jocuri la negru, pentru ca odata cu amenda pe care o primeste i se confisca si aparatele sau mesele de joc, ori intr-o luna nu poti amortiza nici macar banii pentru aceste mijloace de facut banii, de profit nici nu se mai pune problema. Prin urmare, jocurile la negru sunt nerentabile pentru cel care intentioneaza sa le desfasoare.

Voluntari petru Bucuresti. 

Toti cei interesati sa se alature campaniei ,,Bucuresti, fara jocuri de noroc” o pot face sustindu-ne cu bani, munca voluntara, dar mai ales cu SEMNATURI. Site-ul oficial al campaniei este stopjocuri.ro, partial disponibil in prezent.

Totodata, facem apel la primarul General al  CAPITALEI, D-na Gabriela Firea, sa puna mai presus dorinta cetatenilor Municipiului Bucuresti,  fata de dorinta unor afaceristi, dornici de a face profit cu orice pret. Prin aceasta campanie Asociatia Gameslot isi propune sa stranga minim 100.000 de semnaturi.

Totodata, pentru a demonstra ca rolul demersurilor noastre, nu au ca tinta directa operatorii suntem dispusi sa renuntam la acest demers daca ONJN, celelate institutii ale statului, ne garanteaza prin legii, protectia consumatorului de jocuri de noroc vulnerabil, precizeaza Pietro Scepchin

Dependenta de jocuri de noroc, o boala greu de tratat.

Directorul Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie, dr. Alexandru Grigoriu ne-a spus că dependenţa de jocurile de noroc se transformă într-o boală greu de tratat, prin tratamente complexe: „Metoda de tratamernt nu poate fi una singură şi în general se caută să se folosească mai multe scheme terapeutice integrat. Primul palier este internarea cu scoaterea din colectivitatea care a dus la astfel de comportament. Faptul că pacientul are acces facil la maşinile sau telefoanele cu jocuri de noroc, îl va ţine tot timpul foarte aproape de cădere. În ţările avansate, în care cineva se preocupă de aceste tulburări ale creierului, sunt nişte aşezăminte finanţate parţial de stat, parţial de bisercă şi din donaţii, cu activităţi complexe, în care stau aceşti pacienţi, la fel ca cei dependenţi de alcool şi opium, apropiate ca tipologie şi cu mecanisme comune în deteriorarea creierului. Acolo, oamenii au activităţi, nu sunt lăsaţi să stea, pentru că statul şi plictisitul te îndeamnă să cauţi o metodă de recompensă”, a explicat medicul braşovean.

Al doilea tatament care trebuie obligatoriu aplicat este cel psihofarmacologic, fiind o boală, după cum a accentuat medicul: „Nu este moft sau tulburare, se produc nişte modificări pe creier şi există nişte substanţe care şi-au schimbat nivelul, au crescut, şi trebuie aduse la nivel normal. Atunci se folosesc medicamente psihotrope care readuc la normal această tulburare. Al treilea este cel integrat cu cel psihologic”, a încheiat medicul, potrivit mytex.ro.

Informaţiile publicate de MEDIANEWSPRESS.RO pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor și atrage consecințele prevăzute de aceasta.

Share This: