BOMBA ANULUI: CINE ESTE PERSOANA PUBLICA CARE CERE SECHESTRU PE AVEREA LUI ION ILIESCU SI PETRE ROMAN!

Lovitura de teatru in dosarul Revolutiei Romane. Pietro Scepchin, una din partile implicate in dosarul Revolutiei Romane cere instituirea sechestrului asigurator pe averile lui Ion Iliescu, fost Presedinte al Romaniei, Petre Roman, fost prim-ministru al Romaniei si Gelu Voican Voiculescu,  fost vice-premier in guvernul Roman.

În calitate de președinte, respectivi membri ai Consiliului Naţional al Frontului Salvării Naționale, cei trei sunt acuzați de infracțiuni contra umanității, în timpul Revoluției din decembrie ’89. Ei au susținut mereu că sunt nevinovați.

Odată obţinută de la Cotroceni încuviinţarea pentru începerea urmăririi penale, procurorii Parchetului General au toate şansele să ajungă în instanţă şi să înceapă procesul Revoluției române, până la sfârşitul acestui an – asta la mai bine de 28 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

Parchetul General speră să-i convingă pe judecători ca totul s-a întâmplat din vina celor care voiau să preia şi să păstreze cu orice preţ puterea, în acele zile tulburi. Fostul preşedinte s-a apărat mereu, spunând că haosul a fost provocat de căderea bruscă a regimului Ceauşescu.

Avocatul lui Pietro SCEPCHIN, sustie ca acesta are calitatea de succesor al tatalui in acest dosar. Potrivit aceleasi surse in decembrie ”89, tatal lui Pietro Scepchin a fost batut si arestat,  ulterior, potrivit altor surse ar fi survenit decesul acestuia. In dosarul Revolutiei Romane, Pietro Scepchin sa constituit parte civila cu astronomica suma de 200.000 euro.

Adrian Georgescu, avocatul lui Ion Iliescu: „Eu nici nu l-am lăsat să vorbească la audieri, pentru că era foarte clar că povestea, în calitate de martor, fapte de-ale dumnealui, care l-ar fi incriminat şi ar fi putut să fie folosite împotriva sa.”

 

Petre Roman se declară stupefiat şi respinge cu tărie acuzaţiile, imediat după ce procurorii au trimis cererea la Cotroceni. „Eram prea mic să pot ordona eu mişcări de stradă”, spune fostul premier.

Petre Roman, fost membru al CFSN: „Cum să spui acest lucru despre mine, cine eram eu în acele zile, să hotărăsc eu cine sau ce să facă. Nu este cazul şi de asta resping orice asemenea acuzaţii. Mai bine să fie cercetaţi cei care aveau acces la iţele puterii.”

Aflaţi la mijloc, între procurorii care vorbesc de infracţiuni contra umanităţii şi cei care resping acuzaţiile de diversiune şi manipulare, judecătorii sunt singurii care pot spune cine sunt cei cu adevărat vinovaţi pentru cei 700 de morţi şi 1.800 de români împuşcaţi în decembrie ’89, în timpul Revoluţiei care a început în fața fostului CC al PCR.

sursa: Atac de Bucuresti

BOMBA ANULUI: CINE ESTE PERSOANA PUBLICA, CARE CERE SECHESTRU PE AVEREA LUI ION ILIESCU SI PETRE ROMAN!

Share This: