BREAKING NEWS: ACUM Problema poluării din partea de nord a Capitalei, discutată la PMB; Firea: Aceasta nu e de ieri, de azi

Articol realizat de: Mihai Căldăraru, 

Problema poluării din nordul Capitalei nu este de ieri, de azi, este de mai mult timp, a declarat luni primarul general Gabriela Firea.

Reprezentanți ai Municipalității și ai autorităților cu rol în protecția mediului discută, luni, problema poluării cauzate de prezența hidrogenului sulfurat în atmosferă care afectează zona de nord a Bucureștiului.

“Mă bucur foarte mult că, deși până acum am dialogat telefonic sau prin anumite documente și adrese, acum ne putem vedea și direct la o primă astfel de întâlnire și să stabilim o modalitate de lucru concretă și sper eu și completă, astfel încât această poluare sesizată atât de către bucureșteni, cât și de o parte dintre ilfoveni să poată să fie rezolvată. Așa cum știți cei mai mulți dintre dumneavoastră, fie că sunteți primari, directori ai unor instituții, reprezentanți ai unor autorități, problema respectivă care este sesizată în special de către bucureștenii din zona Pajura, Bucureștii Noi, Militari, Drumul Taberei, Chitila și din zona Chiajna nu este de ieri, de azi, este de mai mult timp”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în deschiderea ședinței de lucru pe această temă, desfășurate la sediul PMB.

13781936_313175809027610_6966588142751934764_n

Ea a menționat că în 2014, în calitate de senator de Ilfov, a primit mai multe petiții la biroul senatorial și a avut câteva interpelări care sunt publice, pot fi consultate, în legătură cu poluarea din acea zonă.

“Așa cum mă cunoașteți, vreau să discutăm cu documentele la vedere, cu toți factorii implicați și mai ales cu specialiști, pentru că eu mă bazez de fiecare dată ca și dumneavoastră pe ceea ce ne spun specialiștii că este mai bine să facem, să acționăm și, de asemenea, să respectăm toate normativele naționale și cele europene, atunci când cadrul legal național nu este suficient de acoperitor. În ultima perioadă am fost informată de către doamna director de la Direcția de Mediu din subordinea Primăriei Generale a Capitalei, s-au făcut câteva monitorizări, de asemenea și alte instituții implicate au analizat situația creată și v-aș ruga să trecem direct la activitate, la acțiune și să își spună fiecare instituție punctul de vedere, să stabilim modul de lucru și împreună să conturăm care să fie acest colectiv de lucru permanent până la finalizarea situației”, a spus Firea.

Potrivit acesteia, există o controversă în ceea ce privește sursele de poluare. “Trebuie să o depășim și să găsim exact care este cauza, pentru că cei doi posibili poluatori dau fiecare în parte vina pe celălalt, spunând că ei înșiși și-au realizat anumite măsurători, monitorizări și analize și fiecare consideră că respectă toate normele în vigoare, dar poluarea persistă și atunci trebuie să identificăm care este cu adevărat poluatorul”, a adăugat edilul general.

La întâlnirea de lucru participă, printre alții, și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, ai Gărzii Naționale de Mediu, ai Primăriilor sectoarelor 1 și 6, Chitila și Chiajna.

Share This: