BREAKING NEWS: Ludovic Orban, audiat la DNA

Articol realizat de: Mihai Căldăraru,

Deputatul PNL Ludovic Orban, fost candidat la Primăria Capitalei, este audiat la această oră la Direcția Națională Anticorupție.

Ludovic Orban a fost întrebat ce părere are despre cel care l-a denunțat la DNA, însă a refuzat să facă comentarii. ”V-am spus ca nu furnizez nici un fel de informatii din propriul dosar. Sunt la DNA, sunt in cadrul unei anchete. Sunt un om care intotdeauna am respectat legea si decizia auoritatilor. Ca atare, respect conditiile controlului judiciar (…) Nu-mi place sa fac supozitii, speculatii. Ca atare, nu am sa va dau nici un fel de raspuns”, a spus Orban.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016, față de inculpatul ORBAN LUDOVIC, prim–vicepreşedinte al unui partid, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.

Din ordonanța de dispunere a controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.

Share This: