Breaking News: Asociatia ,,Joc Responsabil” se joaca de-a responsabilitatea cu vietile oamenilor!

Zoltan, un dependent de jocuri de noroc, solicita in mod insistent demisia intregii echipe de la asociatia Joc Responsabil. Acesta ii acuza de interese obsure. Leliana Parvulescu, Steliana Rizeanu, Sergiu Sebesi Emeric, Liviu Popoviciu, cu toti sunt invitati sa paraseasca conducerea asociatiei.

Redam mai jos opinia lui Zoltan, asa cum apare pe facebook

,,Experiența mea cu JOC RESPONSABIL
În urmă cu 3 ani după ce am pierdut totul, casă, mașină, economii, datorii acumulate, familie, prieteni am realizat că sunt la marginea prăpastiei și am simțit nevoia să apelez la un psiholog, aveam gânduri suicidale, doar frica de moarte, de durere sau nici eu nu știu ce m-a făcut să nu fac acest pas, așa ca am sunat la numărul afișat pe site 0800 800 099, după vreo patru încercări în sfărșit mi-a răspuns cineva, și m-a programat la un psiholog, pentru următoarea săptămână, deși simțeam că am nevoie de ajutor urgent, dar nu aveam de ales, trebuia să aștept. Dependenții de jocuri de noroc în general sunt impulsivi și reacționează la nervi, dar nu aveam de ales trebuia să aștept 9 zile, ziua programării.Greu, enorm de greu a trecut timpul și a sosit ziua “cea mare” , știam că nici psihologul nu poate face minuni, însă simțeam nevoia să mă descarc și să mă eliberez. Țin si acum minte, am fost programat la ora 15 , eu eram cu o oră înainte la adresa specificată și așteptam cu nerăbdare să intru și să mă descarc. În sfărșit a sosit ora mult asteptată, eram decis să îmi deschid sufletul, să mă spovedesc,să mă descarc și să încerc să dau un restart vieții mele. Ședința a început punctual fix la ora 15, psihologul s-a prezentat, am povestit și eu despre mine, dar nici nu ajunsesem să vorbesc despre dependența mea, deoarece psihologul la ora 15 și 7 minute, m-a oprit și mi-a spus că îi pare rău,dar are o altă programare, și mi-a propus ca pentru o discuție mai lungă să mă programez la Clinica Aquamarin, evident cu plată, ulterior am aflat că această clinică privată este clinica doamnei doctor Steliana Rizeanu, unul dintre coordonatorii programului joc responsabil, și ce coincidență doamna Rizeanu a avut un business în domeniul jocurilor de noroc.

Conform Registrului Comerțului, Steliana Rizeanu și soțul său, Radu Rizeanu, și-au deschis în 1994 o companie numită Rino Trading, al cărei domeniu de activitate erau jocurile de noroc și pariurile. Compania e înregistrată la aceeași adresă unde funcționează acum clinica Aquamarin, unde programul Joc Responsabil trimite dependenții de jocuri de noroc să se trateze.

Rizeanu a declarat jurnalistei Diana Meseșan că Rino Trading și-a încetat activitatea în 2009, cu un an înainte să fie angajată de către Joc Responsabil. Compania nu a fost radiată, dar nu e funcțională.Rizeanu, de asemenea, a insistat că nu există niciun conflict de interese.

“În primul rând programul Joc Responsabil este sponsorizat chiar de către organizatorii de jocuri de noroc. Din ce motiv? Pentru că ei nu au nevoie de jucători dependenți. Un jucător dependent este, în primul rând, un jucător care nu are bani, un jucător care crează probleme în sală, atât pentru angajații sălii, cât și în primul rând pentru clienți, ca și un om beat într-un restaurant de lux.”(punctul de vedere al doamnei Rizeanu am copiat cu acordul Dianei Meseșan și pe această cale vreau să îî multumesc).

Cealaltă coordonatoare a programului JOC RESPONSABIL este o altă psiholoagă Leliana Pârvulescu. Firma de consultanță Zivac, a Lelianei Pârvulescu, listează printre clienții săi compania de jocuri de noroc Game World, deținută de Game City SRL și Romanian Bookmakers (Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România).

Pârvulescu spune că munca ei de consultanță pentru Game World, care s-a concentrat pe comunicare și dezvoltare personală, s-a încheiat înainte ca ea să se alăture programului Joc Responsabil în 2012, iar colaborarea sa cu Romanian Bookmakers este limitată la consilierea anti-adicție.

Nu ar fi niciun conflict de interese în asta, crede Pârvulescu.

“Industria are interesul să aibă cât mai mulți jucători în sala de joc să se distreze. Noi, psihologii de la Joc Responsabil, avem același interes, să fie cât mai mulți jucători în sala de joc să se distreze, așa cum se duc la teatru, la cinema.”(punct de vedere preluat din articolul Dianei Meseșan).

Anii au trecut, pănă la urmă am reușit să mă vindec singur, câțiva ani nu am jucat, însă din păcate anul trecut singurătatea iar m-a împins în această dependență, și am zis că oricum pentru mine cam totul s-a terminat, dar am zis ca totuși nu pot pleca din lumea celor vii, fără sa las și ceva pozitiv în urmă, și am hotărât să merg la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) și să depun o sesizare împotriva programului Joc Responsabil, și a operatorului de pariuri sportive si casino Betano.

Motivul pentru care am depus plângere împotriva Betano este că am solicitat de mai multe ori închiderea contului, pentru că am realizat că nu mă pot lăsa de jocuri, iar la punctul 8.1. din termeni și condiții operatorul este obligat ca la cererea utilizatorului să restricționeze accesul la site, însă nu le-a interesat acest aspect și au exploatat slăbiciunea, dependența mea.

Am protestat câteva zile la rând in fața instituției, zi și noapte, evident fără să fiu bâgat în seamă, una dintre angajatele ONJN-ului în mod arogant mi-a sugerat să mă sinucid, însa despre ONJN , dar mai ales despre conducerea ONJN-ului o să scriu mai multe în următoarele zile.

După trei zile de proteste în mod surprinzător a apărut la ONJN doamna doctor Leliana Pârvulescu, cu trei colegi de la firma dânsei, Zivac, promițând că o să mă ajute, deși nu aveau obligația, chiar m-au cazat câteva zile pe banii asociației la un hotel, cu promisiunea că o să mă ajute să mă vindec, și că o să am parte de tot sprijinul asociației, iar eu în schimbul acestui ajutor să ajut programul cu scopul de a eficientiza și care chiar să fie util.Eram fericit, parcă simțeam că e un nou început pentru mine, și cel mai important că o să pot ajuta programul și chiar o să îmi spăl din păcate ajutând alți dependenți, știu prin ce am trecut și prin ce trec, și chiar vreau să fiu un exemplu de așa nu, pentru tinerii acestei țări.

A urmat o discuție în 4, subsemnatul, Leliana Pârvulescu, Liviu Popovici (presedintele Romanian Bookmakers și președintele asociației Joc Responsabil, da, repet e halucinant fostul director al Stanleybet, actual președinte Romanian Bookmakers apără atât drepturile organizatorilor de jocuri de noroc, cât și a jucătorilor), a patra persoană prezentă la discuție a fost Sergiu Sebeși Emeric directorul Asociației Joc Responsabil, acest domn este cu adevărat “senzational”, într-o discuție telefonică mi-a declarat că face ce vrea cu banii asociației, deoarece sunt banii lui.

Discuția în patru mi s-a părut constructivă, cei trei chiar au reușit să mă convingă de “intentiile” lor curate, și am rămas că eu o să ajut în cadrul programului, voluntar fără să fiu renumerat pentru acest lucru, iar dînșii timp de 30 de zile o să îmi ofere o cazare, repet și recunosc nu au nici o obligație în acest sens.

A doua zi am fost dus la un centru pentru persoane fără adăpost de către Sergiu Sebeși Emeric, însă dânsul acolo mi-a spus că pentru a putea beneficia de această posibilitate trebuie să îmi retrag plângerea depusă împotriva programului Joc Responsabil si Betano România, evident am refuzat acest lucru și am ales să nu rămân la acel adăpost, martori la discuție au fost Radu Meiroșu, un prieten al domnului Sebeși, și administratorul acelui adăpost, numele dânsului din păcate nu am reținut.

Am plecat de acolo și am continuat protestul în fața ONJN-ului, la câteva zile m-a contactat doamna Lelilana Pârvulescu, care m-a trimis două zile la Hotelul Byblov din București, și m-a rugat să stau acolo pănă când mi se va găsi o chirie,costul acestei chirii urmând a fii suportate de către BETANO ROMÂNIA, tot dânsa mi-a dat și numărul de telefon al doamnei avocat Teodora Luca, care reprezintă BETANO ROMÂNIA, i-am scris dânsei nenumărate mesaje, am incercat să o sun însă fără nici un răspuns până în ziua de astăzi.

După ce a trebuit să părăsesc hotelul respectiv am luat legătura cu departamentul de relații cu clienți Betano România, însă la fel fără nici un rezultat.

La aproape patru săptămâni de la sesizăriile mele, încă nu am primit nici un răspuns.

Am început aceste demersuri pentru că nu mi se pare deloc în regulă forma actuală a acestei asociații, care ar trebui să ofere consiliere psihologică dependenților de jocuri de noroc. Vă întreb cum ar fii ca dealerii de droguri să vină îm sprijinul consumatorilor?

Pentru a evita orice dubiu încă odată repet,asociația Joc Responsabil nu are rolul de a oferi cazare dependenților care au rămas pe drumuri, eu cu Betano România am vrut să fac această înțelegere pentru a evita un proces lung, pe care sunt sigur că o voi câștiga, însă consider că această asociație ar trebui să fiu una complet independentă și nu o interfață care să apere organizatorii de jocuri de noroc.Dacă există taxa pe viciu, acei bani ar trebui folosiți cu responsabilitate și eficient.

Nu militez pentru închiderea, interzicerea jocurilor de noroc, dar mă voi lupta până la ultima picătură de energie ca aceste nereguli să fie îndreptate, consider însă că acest lucru nu este posibilă cu actuala conducere care este complet incompetentă,și dacă au un pic de responsabilitate își vor da demisia.

Am solicitat pe email (deși nefiind o instituție a statului nu sunt obligați să comunice acest lucru) bugetul acestei asociații,cheltuieliile și câți oameni au apelat la acest program)

Totodată daca vreuna dintre persoanele specificate au ceva de spus in legătură cu acest articol să mă contacteze și promit că voi publica.

P.S. Nu mă voi opri, pănă când nu vom avea un program eficient la care noi cei dependenți vom putea apela cu încredere.”

Share This: