Cum îi face pe subalterni edilul Daniel Băluță – ”nesimțiți” și ”paraziți”! Despotism în Primăria Sectorului 4

Surse din Primăria Sectorului 4 ne-au mărturisit că majoritatea funcționarilor din Sectorul 4 se simte terorizată de primarul interimar. De când a devenit edil interimar, Daniel Băluță schimbă directorii ca pe mănuși, de la un serviciu la altul, după bunul plac, iar accesele sale de furie, de limbaj, sau chiar cu accente fizice, sunt cunoscute din perioada în care era viceprimar.

Ultima ispravă a lui Daniel Băluță este în derulare.

Baluta-Daniel-conflict-document

Băluță o vrea pe directoarea de la Poliția Locală

Primarul l-a mutat (detașat) pe Costel Ene din funcția de director economic la DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului). Pentru postul proaspăt eliberat, el „poftește”, spun sursele noastre, la directoarea economică din Poliția Locală. Drept pentru care i-a cerut lui Dorin Emil Oros, directorul general al Poliției Locale, să semneze ordinul de detașare a acesteia la Primărie.

Cum aceasta ar fi refuzat, directorul Oros i-a spus lui Băluță că nu poate semna detașarea. „Atât i-a trebuit primarului interimar. Amenințat că va fi dat afară, Oros a intenționat să își ia concediul restant, circa 70 de zile, dar nu a fost lăsat. Acum vrea să se suspende”, ne-au spus sursele.

Dorin Oros nu a putut fi contactat pentru a-și spune un punct de vedere.

„Ești un nesimțit, treci în birou, acum să-ți desfacă contractul de muncă!”

Accesele de furie ale lui Daniel Băluță sunt de notorietate în Primărie. Pe 20 iunie 2014, Gabriel Goiceanu, directorul direcției de Învățământ și Tineret, îl reclama pe Băluță, pe atunci viceprimar: „Întrucât discuția a degenerat din partea domnului viceprimar pe același ton răstit, cu invective de genul «nesimțitule, ești un nesimțit», am părăsit încăperea. Dl. viceprimar a ieșit  pe hol țipând (…) «cum îți permiți să vorbești așa cu viceprimarul Sectorului 4, ai în fața ta pe viceprimarul Sectorului 4, ești un nesimțit, treci imediat în birou, să vină directorul general să-ți desfacă contractul de muncă, acum»”Reclamația, scrisă și înregistrată, menționează și alte jigniri dar și acte de violență fizică (îmbrânceli) care au avut loc pe holul Primăriei. Sesizarea a avut drept rezultat schimbarea lui Goiceanu.

Baluta-Daniel-conflict-document-2

Funcționarii, niște „paraziți”

Cazul de mai sus nu este singura urmă a „izbucnirilor” primarului Băluță. Într-o altă adresă semnată de Băluță, viceprimarul critică violent un document prin care consilierul juridic Ramona Constantinescu obiecta împotriva unor achiziții. Finalul documentului arată disprețul față de unii angajați, dar conține şi grave jigniri la adresa acestora, „care consumă inutil resursele financiare ale contribuabilului român. Sper ca în regim de urgență acești paraziți să dispară din sistem”.

Share This: