Decizia de neinteles a Curtii de Apel

Ana Maria Nedelcu, mama care a fugit din Canada ca sa isi salveze fiul de un tata pe care il considera agresiv, a ajuns in spatele gratiilor.

 

“Nu dau amănunte copiilor. Nu ştiu dacă voi avea putere să mă uit în ochii copiilor. Copilul Anthony nu mai ştie engleză. Ştie că trebuie să se apere să nu îl fure tata. Feţia mea parcurgea 600 de kilometri în Canada să-şi vadă copilul. Sunt sigură că ne va ajuta statul român. Sigur a fost o greşeală.”, a spus mama Anei Maria Nedelcu,

Decizia magistraţilor este cel puţin ciudată având în vedere că până şi procurorii s-au opus detenţiei. Dealtfel, Parchetul a anunţat deja că va contesta arestarea. În ceea ce priveşte extrădarea, solicitarea autorităţilor din Canada va fi judecată peste o săptămână.

Peste hotare Ana Maria Nedelcu riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare. În legea românească, însă, acuzaţia este cea de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorului, pedepsită cu până la trei luni de detenţie.

PARCHETUL NU A CERUT ARESTAREA
“Având în vedere faptul că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti nu a solicitat arestarea provizorie a persoanei extrădabile NEDELCU ANA MARIA, apreciindu-se că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea măsurii arestării provizorii şi pentru admiterea cererii de extrădare, raportat la infracţiunea corespondentă din legislaţia penală română, împotriva încheierii pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti s-a formulat contestaţie.”. Sursa: comunicat Parchetul Curţii de Apel Bucureşti

 

Share This: