Diavolul a intrat in biserica! Staretul manastirii golia distrus de camatari si jocuri de noroc !

• Soc la varful Mitropoliei Moldovei si Bucovinei • Unul din capii bisericii a fost destituit pentru ca a bagat mana adanc in conturile lacasului de cult • Intr-o totala discretie, preotul a fost tras pe linie moarta • Este vorba de unul din cei mai cunoscuti preoti din municipiul Iasi • Surse din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei arata ca preotului i s-a reprosat faptul ca a acumulat datorii uriase catre diverse persoane, pe care nu a mai avut cum sa le acopere • Mitropolia a refuzat sa comenteze

Cutremur de proportii in Biserica Ortodoxa Romana. Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati preoti din Iasi este implicat intr-un scandal urias. Staretul Manastirii Golia, Vitalie Donciu,este in centrul unei povesti incredibile cu jocuri de noroc,camatari si bani lipsa din gestiunea lacasului de cult. Toate acestea din cauza patimei jocurilor de noroc care a pus stapanire, se pare iremediabil, pe parintele staret Vitalie Donciu. Conform informatiilor adunate timp de cateva saptamani de reporterii BUNA ZIUA IASI, totul a inceput in urma cu doi ani, cand parintele Donciu a cazut in patima jocurilor de noroc.

Inaltul prelat a pierdut sume mari de bani pe un site de pariuri sportive si pana la a baga mana in banii Manastirii, nu a mai fost decat un pas. Pentru ca banii nu-i mai ajungeau, parintele Vitalie Donciu a imprumutat sume mari de bani de la camatari, dar si de la mai multe persoane publice din judetul Iasi. Nu o singura data s-a intamplat ca parintele staret sa fie cautat la Manastire de “persoane dubioase”, care veneau sa-si recupereze banii. Toate aceste lucruri au ajuns si la urechile mitropolitului IPS Teofan, care a dispus un control la Manastirea Golia. In urma acestui control, se pare ca s-a descoperit o gaura financiara importanta. Situatia este cu atat mai grava, cu cat lacasul de cult este supus in prezent unui amplu proces de reabilitare.

Pusi in fata unui razboi care ar fi cutremurat Biserica din temelii, oficialii Mitropoliei au preferat sa-l schimbe din functia de staret al Manastirii Golia pe parintele Vitalie Donciu si sa nu faca public acest lucru. Practic, pentru a evita un scandal si mai amplu, fetele bisericesti au evitat sa faca vreo plangere la organele abilitate, multumindu-se doar sa-l decada din drepturi pe Vitalie. Acesta a fost demis si inlocuit repede, cazul nefiind facut public nici pana in prezent. Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, prof. Costantin Sturzu, a evitat sa detalieze motivele pentru care parintele Vitalie nu mai este staret la Manastirea Golia. “Parintele Vitalie s-a retras, intr-adevar, din functia de staret. Motivele sunt de natura personala, deci nu am ce detalii oferi despre aceasta. Deocamdata nu este numit un alt staret, ci este desemnat un consiliu de conducere, format din calugari din obstea Manastirii Golia”, a declarat prof. Constantin Sturzu.

Acoperit de colegi

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat sa ia legatura cu parintele Vitalie chiar la Manastirea Golia, insa acesta a preferat sa fuga de raspundere. Ba mai mult, un preot care asigura paza lacasului de cult a inceput sa ameninte ziaristii cu politia, daca nu-l lasa in pace pe Vitalie. “Ce treaba aveti? Daca cautati de lucru, nu avem nici pentru ai nostri. Parintele Vitalie nu vorbeste. Plecati sau chem politia”, a amenintat preotul care a refuzat sa-si spuna si numele. Acesta a repetat placa la nesfarsit, ca parintele Vitalie nu este obligat sa primeasca pe nimeni. Acest preot nu a lasat reporterii sa ajunga nici la noul responsabil al lacasului de cult, parintele Flavian. Tot de frica oamenilor care-l cauta sa-si recupereze banii, parintele Vitalie Donciu a renuntat la numarul de telefon mobil pe care-l avea. Ieri, acest numar aparea ca fiind deconectat.

Nu este prima data

In urma cu cativa ani, numele lui Vitalie a mai fost implicat intr-un scandal datorita societatii Golia SRL. Prin 2007 o firma din Bacau s-a plans ca Golia SRL a venit cu o serie de bilete la ordin, care nu au acoperire. Situatia s-a remediat insa dupa un timp. Golia SRL a fost infiintata prin anul 2003 si are ca obiect principal activitati de tiparire. De altfel, noul staret al Manastirii Golia este Flavian Sarbu, cel care s-a ocupat de tipografia Editurii Doxologia.

Galerie Foto

staretul_Vitalie_de_la_manastirea_Golia

susa:biz.ro

Share This: