EXCLUSIV : George Neacșu, candidat M10 la Primăria Orașului Pantelimon

Articol realizat de: Mihai Căldăraru,

MicNews: domnule George Neacșu, , ce v-a determinat să candidați la funcția de primar al orașului Pantelimon?

George Neacșu,: Mie nu-mi trebuia politică. Nu ţintesc funcţia de primar al orașului Pantelimon ca să fac şmecherii, să mă îmbogăţesc. Sunt realizat şi material, şi profesional. Am decis să renunţ la funcţia de administrator de la Compania de constructii şi să candidez tocmai pentru că vreau să las ceva în urma mea.

Se poate vorbi chiar de ego, dar în sensul bun al cuvântului – vreau să arăt că pot face lucruri unde alţii n-au fost în stare.

Ce obiective aveți dacă veți ajunge primar?

Sunt două dimensiuni ale strategiei mele pentru dezvoltarea oraşului Pantelimon. Pe de o parte, chestiunile absolut urgente: apă, canal şi gaze în tot oraşul Pantelimon, repararea drumurilor, siguranţa cetăţeanului, transportul în comun în oraşul Pantelimon şi spre Bucureşti, curăţenia în localitate sau refacerea şi dotarea şcolilor.

Acestea sunt priorităţi imediate care vor face obiectul primului meu mandat de primar. Pe de altă parte, oraşul Pantelimon are acum 23.000 de locuitori, dar se află doar la 15 minute de Piaţa Delfinului.

Dacă se respectă tendinţele actuale, ca foarte mulţi bucureşteni să se mute către zonele apropiate Capitalei, atunci este posibil ca, în 10 -15 ani, oraşul Pantelimon să ajungă chiar la 50.000 de oameni care să locuiască aici şi care să tranziteze localitatea.

Atunci vorbim de cu totul alte nevoi de infrastructură şi de nevoia unui plan la o scară mai mare. Altfel, riscăm ca totul să se blocheze şi problemele să fie chiar mai mari decât sunt acum.

Alegerile vor fi câștigate pe proiecte sau cu sacoșa?

Îmi doresc din tot sufletul ca locuitorii din oraşul Pantelimon să voteze proiecte în care au încredere, nu sacoşele ale lui Marian Ivan. Sunt optimist, deşi constat cu regret că primarul interimar a început să se folosească de resursele Primăriei pentru a suplimenta ajutoarele sociale în această perioadă.

Trebuie făcut ceva cu legislaţia actuală astfel încât primarii în funcţie să nu poată da mită electorală legal cu bani publici.

Share This: