Fostul cinematograf “Gloria” transformat intr-o sala multifunctionala moderna

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat duminica  impreuna cu primarul sectorului 3, Robert Negoita, o noua sală de spectacole multifuncțională, amenajată în cadrul cinematografului „Gloria”, modernizat și consolidat de Primaria de sector.

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei:

 

” Acum doi ani de zile, Primăria sectorului 3 a preluat în administrare această clădire care, din cauza lipsei investitiilor ajunsese o ruina şi, într-un timp record, a adus-o în situaţia de a fi una dintre bijuteriile spaţiului cultural al Capitalei. Începând de astăzi, fostul cinema Gloria, care a fost închis pentru ca era degradat, in paragina, se redeschide pentru toţi bucureştenii. Este o sală multifuncţională, cu 406 locuri, unde vor avea loc și spectacole de teatru, cinema, sau diverse evenimente artistice și educative, iar în faţa clădirii, pe parcursul verii, se vor organiza evenimente culturale deosebite.

Gabriela Firea a adaugat ca prin bugetul alocat evenimentelor culturale, Primaria Capitalei va derula proiecte si programe astfel incat Bucurestiul sa devina cu adevarat o capitala culturala europeana:

“ Programul de investiţii pentru evenimentele culturale din Capitală este unul generos. Primăria Capitalei a alocat un buget de aproape 30 de milioane de euro pentru teatrele din Bucureşti şi sunt mândră că în acest moment putem să spunem că facem şi noi eforturi pentru ca Bucureştiul să devină cu adevărat, nu doar în teorie, o capitală culturală europeană”, a susţinut Primarul General al Capitalei” .

 

La rândul său, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă a explicat că:

 

“Această investiţie, cu extindere, consolidare, cu tot, a costat mai puţin de 3 milioane de euro, cu TVA cu tot, 11 milioane şi ceva de lei. Ca să avem un termen de comparaţie, mă uitam pe internet, Teatrul Naţional, fără extindere, doar consolidare, a costat 60 de milioane de euro. Deci avem satisfacţia nu doar de a fi realizat aşa ceva, dar şi de a face-o cu bani foarte puţini.” Edilul a mai adaugat ca isi doreste ca sala multifunctionala sa fie introdusa, cu sprijinul Primariei Generale, in circuitul cultural bucurestean.
Cu această ocazie, Teatrul Metropolis a susținut  aseara,   spectacolul „Podu’ ”, în regia lui Horațiu Mălăele, avându-i în distribuție pe Horațiu Mălăele, George Ivașcu și Meda Victor, iar obiectivul a fost redat circuitului cultural bucureștean.

Share This: