FOTO: Neculai Onţanu a participat la Duminica Ortodoxiei

Articol realizat de: Mihai Căldăraru,

Primarul Sectorului 2, a participat Duminică, alaturi de 60 de preoţi, la sărbatoarea Duminicii Ortodoxiei.

La ceremonie a participat şi Maria Voicu, Directorul ziarului MicNews.ro,  care a mers braţ la braţ cu primarul sectorului 2 pe tot traseul pelerinajului. Maria Voicu a declarat, pe de altă parte, pentru MicNews că primarul sectorului 2, Neculai Onţanu este un bun creştin, de aici si gestul de a aduce icoană, făcatoare de minuni in capitală.

MicNews

033

Mii de bucureşteni la Duminica Ortodoxiei: procesiune cu icoana făcătoare de minuni.

Sâmbătă, 19 martie a.c, de la ora 17:00, a fost săvârşită slujba Vecerniei, după care de la ora 18:30 a avut loc o procesiune cu icoane în jurul Parcului Grădina Icoanei din apropiere, urmată de un concert de cântări religioase şi de cuvinte de învăţătură.

În timpul procesiunii, preoţii şi credincioşii au purtat în mâini lumânări aprinse şi au cântat imnuri bisericeşti, iar un detaşament al Poliţiei Locale a Sectorului 2, în uniforme de gală, au mers cu torţe aprinse în mâini.

Prima duminică din Postul Sfintelor Paşti a fost instituită de către Sinodul de la Constantinopol (843) ca sărbătoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruinţa dreptei credinţe asupra iconoclasmului (erezie care susţinea că sfintele icoane nu trebuie cinstite) şi, în general, asupra tuturor ereziilor.

12476102_246515329026992_135992016_n

Aflându-se în acest an la cea de a noua ediţie, manifestarea cultural-religioasă de o înaltă încărcătură spirituală vine în întâmpinarea credincioşilor, a celor ce îşi simt sufletul aproape de Dumnezeu şi de Biserică şi a celor pentru care credinţa şi valorile morale primează cu adevărat.

Share This: