Înfrângere de răsunet a DNA: Lia Olguța Vasilescu e iar liberă

DNA suferă o nouă înfrângere în fața magistraților! După ce au reținut-o pe Lia Olguța Vasilescu pentru 24 de ore și au cerut mandat de arest preventiv pentru 30, procurorii au fost învinși la Tribunalul București săptămâna trecută, când magistrații au decis punerea sub arest la domiciliu a primarului Craiovei.

Azi, Curtea de Apel București a oferit o nouă înfrângere pentru procurori. Magistrații au decis că Vasilescu poate fi cercetată fără vreo măsură preventivă, astfel că primarul din Bănie e iar liber, scăpând și de arestul la domiciliu, dar și de controlul judiciar, decizia fiind definitivă.

Situația este una foarte bună nu doar pentru primar, ci și pentru PSD. După decizia judecătorilor, Olguța Vasilescu s-ar putea înscrie, așa cum era planificat, în cursa pentru un nou mandat de edil.

Potrivit DNA, Lia Olguţa Vasilescu este acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracţiuni) şi spălare de bani.

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru două infracţiuni de complicitate la luare de mită, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non-profit, pentru patru infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Share This: