Kovesi, avizata in UNANIMITATE de CSM pentru un nou mandat in fruntea DNA

Sectia de procurori a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat in unanimitate numirea Laurei Codruta Kovesi pentru un nou mandat la sefia DNA.

Laura Codruta Kovesi a primit aviz favorabil, in unanimitate de la Sectia de procurori a CSM pentru un nou mandat la conducerea DNA.

“Sunt foarte multumita de rezultat. Avem toate premisele sa credem ca DNA va continua munca inceputa acum cativa ani”, a declarat ministrul Justitiei Raluca Pruna, dupa avizarea Laurei Codruta Kovesi de catre CSM, potrvit Mediafax.

Laura Codruta Kovesi, a fost audiata la sediul CSM, unde a declarat ca „stabilitatea institutionala a DNA este foarte importanta si este importanta si mentinerea cadrului legislativ”.

„Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fara contributia importanta a echipei manageriale si mi-as dori ca proiectele managerile sa fie implementate cu aceeasi echipa manageriala”, a mai spus Kovesi.

Totodata procurorul sef al DNA, a spus ca cererile de aparare a reputatiei chiar daca „nu au ca finalitate sanctiuni reprezinta un instument important pentru sistemul judiciar si trebuie mentinut si folosit”.

„Exista si CNA, care are cam acelasi rol, dar pentru magistrati este mai important instrumenul legislativ pe care CSM il are. Atunci cand se stabileste ca afirmatiile au fost denigratoare si CSM da o hotarare, aceasta ar trebui sa fie obligatorie ca si dreptul la replica, sa fie publicata in ziarul sau la postul de televiziune unde s-au facut afirmatiile iar in momentul in care hotararea CSM este adoptata, ar trebui sa fie obligatorie”, a mai declarat aceasta.

Laura Codruta Kovesi considera ca ar trebui infiintata „Agentia pentru administrarea bunurilor sechestrate” pentru o mai buna evaluare a bunurilor pe care statul ar trebui sa le recupereze.

„Cooperarea va fi una institutionala, vom avea o implicare foarte activa, este foarte important ca aceasta agentie poate fi condusa de un procuror sau un judecator”.

Cererea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis, care va decide daca o va numi pe aceasta in functa de procuror sef al DNA, pentru al doilea mandat.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, dupa interviul pe care l-a sustinut la CSM, ca o modificare legislativa ar ajuta procurorii sa aplice „institutia acordului de recunoastere a vinovatiei”.

Share This: