Neculai Onţanu, aflat sub control judiciar, a fost la Secţia 8 Poliţie

Articol realizat de: Mihai Căldăraru,

Neculai Onţanu a fost, luni  dimineaţă, la Secţia 8 Poliţie, unde trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână, potrivit obligaţiilor stabilite în cadrul măsurii controlului judiciar, dispusă în cazul său.

Pe 13 noiembrie 2007, la cererea fostului primar al Sectorului 2, s-au încheiat la același notar ”două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp cu o valoare de piață de 650.995 euro din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către Radu Aurel și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot, cu o valoare de piață de 790.500 euro către Radu Loredana Claudia.”

În contractul încheiat cu Aurel Radu prețul prevăzut era de 500 de euro/mp, iar în contractul cu Loredana Radu era prevăzut un preț de 10 ori mai mic, adică 50 de euro/mp.

În documente s-a mai precizat că s-ar fi plătit un avans de 5.000 de euro, însă fără să se precizeze și data, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua semnării contractului.

”În realitate nu s-a achitat nici o sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onțanu Neculai, la indicația acestuia”,  potrivit DNA.

 

Share This: