Prognoza meteo | Cum va fi vremea de Paște Din păcate veștile nu sunt bune

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru săptămâna viitoare. Potrivit acesteia, vremea va fi foarte schimbătoare. Săptămâna va debuta cu ploi și temperaturi din în ce mai scăzute. De miercuri vremea se mai încălzește, însă în weekendul viitor ploile revin.

PROGNOZA METEO pentru DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

În majoritatea zonelor ţării, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor marca o scădere. Temporar înnorările vor fi accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii mai extinse la munte, în jumătatea de vest, dar şi în partea de sud-est şi cu caracter local în rest. Cantitățile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp şi va cădea grindină. Excepţie va face nord-estul teritoriului, unde vremea va fi caldă, iar ploile se vor semnala pe spaţii mai restrânse, cu precădere noaptea. În zona montană înaltă, în a doua parte a intervalului, precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 19 grade, mai ridicate în nord-estul Moldovei; minimele termice vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va răci şi va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO pentru LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menţine în general instabilă, iar în vestul, centrul şi nordul ţării va deveni rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. Vor fi înnorări temporar accentuate şi va ploua în majoritatea zonelor ţării. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, ziua cu precădere în nord şi în centru şi în zonele montane şi submontane, iar noaptea mai ales în sud-est. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, cu viteze mai mari în Oltenia, nordul Moldovei și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în nordul teritoriului, dar şi în zona deluroasă din vest și 18…19 grade în sudul extrem; minimele termice vor fi cuprinse între 1 grad în Dealurile de Vest şi 11 grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menţine în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, mai ales noaptea când se pot cumula 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi rece pentru această perioadă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 16  grade, iar cele minime între -4  și 7 grade. Ziua, cerul va avea înnorări în sudul, estul și centrul țării și temporar va ploua în Muntenia, Dobrogea, Moldova și local în Transilvania, iar în prima parte a zilei și în Oltenia. Îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mai mari va ninge. Pe arii restrânse, în sud-estul teritoriului și la munte cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi slabe, în primele ore. Noaptea, treptat ploile vor diminua în intensitate și se vor restrânge către extremitatea de est a țării, iar cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare în Banat, Oltenia, sudul Moldovei, Dobrogea și la munte. Spre sfârșitul intervalului se va forma brumă, local în nord, centru și în zona submontană și pe spații mai mici în rest.

LA BUCUREŞTI
Vremea va deveni mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade, ușor mai scăzută la periferia orașului. În cursul zilei, cerul va fi înnorat și temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Noaptea, ploaia va înceta, treptat cerul va deveni variabil și spre dimineață vor fi condiții de brumă în zona preorășenească. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi predominat frumoasă, dar răcoroasă pentru acestă dată în cea mai mare parte a țării, în special dimineața, deși valorile termice vor marca o creștere față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în a doua parte a intervalului în regiunile vestice și nord-vestice, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 grade şi minime între 2 și 10 grade, mai scăzute în depresiuni unde se va produce brumă.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă pentru această dată în primele ore ale intervalului. Apoi, valorile termice vor marca o creștere față de intervalul precedent, în special cele diurne, apropiindu-se de mediile multianuale specifice acestei perioade. Astfel, temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
28.04.2016  – 01.05.2016

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi relativ caldă în majoritatea zonelor. Temporar va ploua, pe arii mai extinse în regiunile vestice, nordice şi centrale.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi caldă. Vor fi posibile ploi slabe, cu caracter temporar, mai ales în ultima zi

Share This: