Schimbare radicală a vremii. Avertizare pentru următoarele zile

Vremea se schimbă radical.

Începând cu data de 22 martie, ora 09.00 și până pe 24 martie, ora 18.00, se vor semnala precipitaţii în general moderate cantitativ, ninsori consistente la munte, intensificări ale vântului, răcire.

În intervalul menţionat, se vor semnala precipitaţii în toată ţara. Vor fi ploi, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie), în estul şi în sud-estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei precipitaţiile vor fi mixte. La munte vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

În sudul, estul şi centrul teritoriului se vor cumula, în special în data de 23 martie, cantităţi de apă de 15…25 l/mp, iar local, mai ales în zona deluroasă, peste 30 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere pe parcursul zilei de 23 martie, în majoritatea zonelor, cu rafale de peste 55…60 km/h în regiunile sudice şi la munte.

Valorile termice diurne vor fi în scădere, caracterizând, în cea mai mare parte a ţării, o vreme rece pentru ultima decadă a lunii martie.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

Share This: