Scrisoare deschisa catre Romslot ! Game World Romania, MaxBet Romania, Novomatic, EGT s.a.m.d !

Scrisoare deschisa catre conducerea Asociatiei Romslot,

Asociatia Organizatorilor de Sloturi, Romslot,  sustine intr-o scrisoare deschisa ca drama vinde ziarul. Probabil ca e mai simplu sa incerci sa pui botnita mass-mediei decat sa te ocupi de problemele din propria ograda.

Stimati domi si doamne de la Romslot, acesti oameni de care scriem sunt rezultatul nepasari dumneavoastra. Iar daca dumneavoatra v-ar fi pasat de ei, noi nu am fi avut de ce sa scriem astazi, NU ?

Precizam faptul ca Media News Press este un site de stiri care apartine unei asociati non-profit si, deci nu vinde si nu primeste nimic, ba din contra facem ceea ce ar trebui dumneavostra sa faceti si nu faceti ! Promovam GRATUIT programul “joc Responsabil”.  Mai mult decat atat, suntem mandri ca am reusit sa convingem un membru de-al dumneavoastra ( Game World Romania) sa introduca pe toate aparatele de joc mesajul ” Atentie ! Excesul de joc de noroc poate provoca dependenta !” Si tot noi am mai reusit sa il convingem pe acelasi organizator ca este cazul sa nu se mai “joace de-a responsabilitate” si sa promoveze programul joc responsabil intr-un mod mai responsabil in asa fel incat el sa ajuga la grupul tinta. Precizam faptul ca acesta este promovat pe fiecare aparat prin intermediul calupului de reclame cat si pe monitoarele din sali dar si prin intermediul a doua roll-apuri puse la intrarile casinoului ( Game World Bucuresti Mall). De asemenea, precizam faptul ca intre timp, unul din roll-upuri, nu stim din ce motive a disparut brusc, probabil “l-a luat vantul”, mai mult decat atat in restul salilor Game World din Bucuresti dar si din tara, in urma verificarilor acestea nu exista.

Si pentru ca la Romslot este echipa noua, v-om transmite cate un mesaj pentru fiecare in parte:

Domnule Valentin Adrian Georgescu,

In ceea ce  priveste persoana  dumneavoastra, vrem sa va comunicam faptul ca pozitia dumneavoastra in aceasta organizatie implica o responsabilitate uriasa si tot de dumneavoastra va depinde si soarta industriei in viitor. Am sa plecam de la a comenta o declaratie facuta de dumneavoastra si, pe care o citam :

Pentru mine, ROMSLOT înseamnă înainte de toate un proiect de suflet. Asociația a luat naștere în urma unei nevoi pentru o mai bună reprezentare a intereselor industriei în fața autorităților, precum și îmbunătățirea imaginii pieței. După șase ani de existență, pot să afirm că ne îndeplinim cu succes misiunea. Pornesc acest nou mandat cu încrederea că împreună cu noua echipă de conducere vom continua proiectele utile pentru industrie și vom demara noi acțiuni care să asigure stabilitate pieței. ROMSLOT va continua să fie guvernată de acceleași principii de etică și profesionalism care au stat la baza constituirii Asociației și ne dorim să facem din industria jocurilor de noroc o industrie cât mai responsabilă social și transparentă. ”, a declarat Valentin Adrian Georgescu, Președintele ROMSLOT. (sursa: romslot.ro)

Am fi foarte bucurosi sa ne spuneti, de preferat ar fi sa nu ne mintiti, daca in acest proiect de suflet al dumneavoasta se regasesc si interesele consumatorilor de joc de noroc sau doar cele ale organizatorilor ? De asemenea vrem sa va aducem la cunostinta ca in Romania anului 2017 se moare din cauza dependentei de joc de noroc, avem din ce in ce mai multi oameni care comit infractiuni pentru a-si alimenta dependenta de joc de noroc, de la cele mai marunte pana la delapidari de sume mari, asta in conditia in care Romania are un grad de peste 100% de ocupare a penitenciarelor,  sunt minori care au acces in salile dumneavoastra, desi legea interzice acest lucru, avem o categorie de consumatori de joc de noroc care vad aceste sali ca fiind un loc in care se castiga bani usor fara a se lua in considerare riscurile asociate. Eu, Pietro Scepchin, consider ca dumneavoastra, alaturi de Sorin Constantinescu dar si de multi alti decidenti din aceasta industrie va faceti vinovati de dramele miilor de Romanii si,  asta pentru ca fie ca nu a-ti vrut, fie  nu  ati stiut sa le explicati consumatorilor ca jucand in aceste sali sunt si riscuri nu numai beneficii. Consideram ca trebuie sa faceti ceva ! Iar daca nu aveti solutii, avem noi. In cazul in care nu intelegeti necesitatea acestor masuri, va propunem sa stati macar o zi intr-un sicriu sau sa nu mancati o zi, sau sa stati o zi la inchisoare in locul D-nului Vlasov sau al altuia, sau sa dormiti o zi pe strada, sau, sau, sau… …..in felul acesta poate reusiti sa  intelegeti prin ce trec acesti oameni si familile lor. Inca un argument pentru care va cerem sa luati masuri ar fi o petitie online, prin care peste 2000 de oameni va cer sa plecati acasa, mai exact cer desfintarea pacanelelor.

Doamna Gherghina Ionescu,

Compania pe care o reprezentati dumnevoastra, MaxBet Romania, este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata din Bucuresti dar si unul dintre cei mai mari generatori de dependenti de joc de noroc. Va comunicam faptul ca va urmarim cu o foarte mare atentie salile dumneavoastra de jocuri electronice. Din punctul nostru de vedere sunteti pe locul doi dupa Game World in ceea ce priveste partea de entertainment si “joc Responsabil”. Si dumneavoastra, cum am facut-o si cu cei de la Game World in urma cu cateva luni va reprosam faptul ca va jucati de-a responsabilitatea cu vietile oamenilor. Programul “Joc Responsabil” noi credem ca este bun. La dumneavoastra in sali acesta este promovat in bataie de joc. Pe exteriorul sali acestuia i-ati alucat un spatiu de doar 2 cm patrati iar in interiorul sali i-ati alocat un spatiu de doar 0.5 cm patrati pe niste flyere, de parca nimeni nu ar trebui sa stie de acest program. De asemenea, precizam faptul ca in urma unui studiu realizat de Media News Press pe clienti dumneavoastra (50 la numar) a reiesit faptul ca doar 9 din 10 stiau ce semnifica sigla de la programul “joc responsabil”. In aceasta situatie va rugam respectuos sa nu va mai bateti joc de clienti dumneavoastra care pana la urma, sa nu uitati ca prin faptul ca vin acolo, va platesc salariu ! Multumim Frumos ! Prin lipsa de masuri de prevenire a dependentei, nu faceti decat sa stimulati cresterea ratei infractionalitati in Romania, asta in conditia in care, cum probabil stiti si dumneavoastra, Romania are mari probleme la acest capitol. Asa cum am facut cu cei de la Game World vrem sa facem si cu dumneavoastra. Suntem deschisi la dialog in scopul de a gasi si implementa impreuna solutii care sa previna dependenta de joc de noroc, cu conditia bineinteles, sa existe deschidere si din partea dumneavoastra pentru un astfel de demers.

Domnule Karoly Buzas,

Pe dumneavoastra, domnule Buzas va felicitam ! Aveti un Director General,  in persoana lui Torok Attila, de milioane. Si sa stiti ca nu glumim deloc, ba din contra vorbim serios ! Va spunem sincer ca acest domn, nu prea imi era prea simpatic , pana intr-o zi, cand ce sa vezi, imi trimite un mesaj prin care ma invita la o discutie si care suna asa citez:”Salut, Am vazut ca in ultima perioada esti nemultumit de sala pe care o conduc, daca pot imbunatatii ceva sunt foarte deschis sa iti ascult parerile, recomandarile sau sugestiile si inclusiv criticile. Daca doresti sa avem o discutie da-mi un semn.” am incheiat citatul.

Dincolo de faptul ca am acceptat invitatia, cu o seara inainte sa am discutia cu domnul mai sus amintit, m-am rugat la Dumnezeu sa ma ajute sa il conving sa implementeze masurile propuse de mine si Dumnezeu m-a ascultat si l-a facut pe D-nul  Torok Attila sa faca cum am propus eu ! In lipsa unor legi care sa ii oblige pe organizatori sa ia masuri de prevenire a dependentei, a te ruga la Dumnezeu este o solutie.

Astazi lantul de sali Game World este primul si singurul lant de sali de jocuri de noroc din Romania care are astfel de masuri si care spre deosebire de alti organizatori, nu asteapta sa-l impinga statul Roman de la spate. Procesul de masuri trebuie continuat prin implementarea restului de masuri discutate si acceptate de ambele parti. Consideram ca atunci cand va faceti bugetele ar trebuii sa luati in calcul si costuri cu masuri de prevenire a dependentei de joc de noroc, de asemenea consideram ca aceste costuri trebuiesc suportate integral de dumneavoastra, organizatorii, intrucat la dumneavoastra in sali oameni capata aceasta dependenta sau ar puteao capata. Cat timp veti sustine lupta impotriva dependentei de joc de noroc, in noi puteti vedea un partener.

Doana Valentina Dobre,

 

Apreciem ceea ce faceti, dar am aprecia si mai mult daca v-ati implica mult mai mult in promovare programului “Joc Responsabil”. Consideram ca acest program trebuie promovat intens  intr-un mod RESPONSABIL in salile de jocuri intrucat acolo se afla grupul tinta, asta bineinteles daca intr-adevar va doriti acelasi lucru ca si noi. Rezultatele dumnevoastra, pe tema programului “Joc Responsabil” din punctual nostru de vedere sunt extrem de slabe, ca sa nu spunem catastrofale . Potrivit rezultatului, studiului realizat de Gfk la comanda Romslot rezultalele arata asa:  Au depasit limita de divertisment 98.000 de romani, au apelat la program “joc responsabil” 975 de Romani, adica 1% din totalul dependentilor. Consideram ca 975 de Romani raportat la 98.000 inseamna nimic ! Iar acest rezultat este inca o dovada mai mult decat incontestabila ca va jucati de-a responsabilitatea cu vietile Romanilor.

In urma unui interviu acordat Media News Press, d-nul Sorin Constantinescu, presedinte la A.O.C.R., sustinea ca statul ar trebuii sa se implice mai mult si, mai mult  decat atat, dadea ca si exemplu  o tara in care, organizatori cotizeaza o anumita suma catre stat iar banii se duc catre consumatori prin diferite programe. Nu e rau nici cum spune dansul. Dar ne punem si noi o intrebare retorica. Oare noi, poporul Roman suntem chiar atat de tampiti incat mereu trebuie sa ne raportam la alti ? De ce sa ne uitam si sa incercam noi sa copiem de la alti ? Nu mai bine se uita ei la noi?

 

 

In eventualitatea in care membri Asociatiei Romslot nu v-or da curs acestei scrisori deschise, promitem si ar fi bine sa retineti ceea ce va spunem, v-om face ca economiile companiilor dumneavoastra sa sangereze, prin  actiuni de proteste pasnice in salile dumneavoastra, dar si prin campani de marketing agresive, atat in mediul on-line cat si in off-line prin care v-om promova o serie de mesaje cu scopul de a informa populatia de riscurile asociate acestui “sport”. Precizam ca toate actiunile vor fi in conformitate cu prevederile legale de la momentul demarari lor !

Echipa Media News Press, prin PIETRO SCEPCHIN,

 

 

Share This: