Se lansează prima Agenție de Presă Antidrog din România

 Articol realizat de Sorin Golea

Procentul tinerilor consumatori de droguri din România a ajuns la 21% în cazul studenţilor şi 11% în cel al elevilor. În aceste condiţii, CIADO, cea mai importantă organizaţie antidrog din ţară, lansează prima agenţie de presă românească pe acest profil.

”CIADO și MagnaNews.ro lansează prima agenţie de presă a societăţii civile, cea mai mare platformă online de dezbatere din ţară. Vor funcţiona 22 de grupuri pe reţelele de socializare cu o medie de 10.000 de abonaţi/grup, plus 21 de corespondenţi acreditaţi pe lângă autorităţile publice centrale şi locale în cele 21 de judeţe şi sectoare”, declară Acad. Prof. Dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici (foto), preşedinte Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO).

Prin acest canal media, un fel de zid al plângerii pentru dependenţi, dar şi o formă de control public al fenomenului, CIADO urmăreşte desfăşurarea de programe sau proiecte în domeniul prevenirii traficului şi consumului de droguri, în domeniul tratamentului, recuperării şi reinserşiei sociale a dependenţilor de droguri, alcool, tutun etc, în domeniul prevenirii virusului HIV/SIDA, al traficului cu fiinţe umane, al terorismului, crimei organizate, corupţiei și altor domenii ce privesc apărarea drepturilor omului.

Share This: