Semnul rău de la înmormântarea lui Fane Spoitoru

Ultima zi în care rudele şi prietenii lui Fane Spoitoru îşi mai pot lua rămas bun de la el înainte de înmormântare a început cu un semn care i-a pus pe gânduri pe apropiaţii interlopului. Cea mai mare coroană de flori pe care Ion Migdal, fratele lui Ion Titişor, a făcut-o în memoria lui s-a rupt. Bărbatul nu a primit permisie pentru a participa la înmormânatre, fiind din 2008 condamnat la 13 ani de închisoare.

Agitaţie mare încă de la primele ore ale dimineţii la Cernica, acolo unde sute de persoane s-au strâns să-l conducă pe ultimul drum pe Fane Spoitoru. Prieteni din lumea interlopă, dar şi manelişti s-au întrecut în coroane de flori de Cartea Recordurilor. De departe însă, cea mai frumoasă este cea pe care Ion Migdal, fratele lui Ion Titişor, a cerut de după gratii să o facă pentru celebrul interlop. Cu mare durere în suflet, acesta nu va putea să-şi ia rămas bun, fiind în închisoare la penitenciarul Jilava, acolo unde îşi ispăşeşte pedeapsa pentru trafic de droguri şi spălare de bani. Coroana din garoafe de culoare roşie are aproape cinci metri înălţime, este sub forma unei inimi, iar florarii au muncit mult să o termite până la ora înmormântării. Din cauza greutăţii, aceasta s-a stricat, acesta fiind considerat un semn rău. În popor, bătrânii spun că atunci când o jerbă se rupe, mortul a fost prea păcătos.

Fane Spoitoru va fi înmormântat la Cimitirul Bellu

Cortegiul funerar va pleca de la reşedinţa lui Fane Spoitoru în jurul orei 13.00, iar maşina în care va fi pus sicriul a sosit la Cernica. Până la cimitirul Bellu, acolo unde va fi îngropat interlopul, maşinile se vor opri la o biserică în comuna Pantelimon. Circulaţia a fost blocată în zonă, iar apropiaţii se chinuie să urce zecile de coroane de flori în maşini. Dintre artiştii consacraţi în lumea muzicii lăutăreşti, participă la înmormântare Dan Bursuc, Sorinel Puştiu, urmând ca la cimitir să ajungă Copilul de Aur şi Florin Salam. Miron Cozma, Serghei Mizil şi interlopul Costel Corduneanu au ajuns şi ei la Cernia.

Fane Spoitoru a murit săptămâna trecută într-un spital din Israel, în urma unei comoţii cerebrale, la vârsta de 57 de ani. Fostul lider al lumii interlope a mai avut probleme grave de sănătate. Cu ani în urmă, Fane a fost diagnosticat cu o boală gravă şi a fost operat la Constanţa, de acelaşi medic care i-a salvat viaţa şi în anii ’90, când a fost împuşcat de poliţistul Nelu Florea, plutonierul căruia Spoitoru i-a tăiat mâna cu o sabie ninja.

 

Share This: