Udrea a izbucnit în plâns la ÎCCJ când a fost întrebată despre prietenia cu denunțătoarea Topoliceanu

A cunoscut-o în urmă cu 17 ani în Baroul București pe Alina Topoliceanu, tânără avocată ca și ea, iar când a ajuns ministru, Elena Udrea a făcut-o mâna sa dreaptă și acum riscă pușcărie după ce a fost denunțată de ea.

Aceasta este, pe scurt, povestea de prietenie pe care Udrea a relatat-o cu întreruperi, abia stăpânindu-și lacrimile și, în final, izbucnind în plâns în fața instanței supreme, unde se judecă dosarul ”Gala Bute”.

Judecătorii Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, care au audiat-o în acest dosar, au dispus o pauză de ședință, pentru ca Elena Udrea să-și revină. Nimeni n-ar fi crezut că tocmai cea care a bravat tot timpul va ceda, în final.

Cu o zi înainte, fostul ministru al Dezvoltării anunţa că nu mai are răbdare să asiste ”la acest spectacol” şi este gata să spună adevărul despre dosarul respectiv. Udrea le recomandă tuturor să fie atenţi la “dezvăluirile pe care le voi face mâine (n.r. – marţi). Cei care vor să ştie adevărul referitor la cazul acesta trebuie să asculte declaraţia mea. Mâine dau declaraţie în cel mai mediatizat şi controversat dosar de după Revoluţie”.

Este un dosar centrat pe mine, nu are legătură cu Gala Bute”

Udrea consideră că dosarul poartă în mod eronat numele de “Gala Bute”, “pentru că nu are nimic în comun cu marele sportiv sau cu evenimentul în sine”. ”Este un dosar centrat pe mine şi pornit pe repede înainte în 2 februarie 2015, la trei zile după ce am făcut celebrele denunţuri la adresa domnului Coldea şi doamnei Kovesi şi în care s-au formulat împotriva mea nu mai puţin de patru cereri de arestare preventivă, într-un avânt nemaiîntâlnit nu în Parlamentul României, dar nici măcar în cel din Congo. Deci corect ar fi fost ca dosarul să se numească Elena Udrea, pentru că e special inventat pentru a mă înfunda pe mine”, a spus ea.

Udrea a amintit că “este un dosar în care am fost arestată timp de 72 de zile, pentru abuz în serviciu în promovarea României în cadrul Galei de Box unde a boxat şi Lucian Bute şi pentru 3 fapte de luare de mită “dovedite” exclusiv!!! cu declaraţiile/denunţurile celor care au fost prinşi că au luat bani de la doi oameni de afaceri şi care, obligaţi fiind astfel să-şi recunoască faptele, au spus că de fapt mi i-au dat mie”.

”Declaraţii care se contrazic flagrant între ele, iar cine a văzut audierea celor trei a putut să constate cât de mincinoase sunt. Dar, ei au rămas liberi, acum nu au nicio interdicţie, în timp ce eu am fost arestată preventiv, în arest la domiciliu, iar acum sunt sub control judiciar, cu o mulţime de restricţii şi “vedeta” unui dosar penal. Este un caz etalon pentru cum se fac astăzi dosare în România şi, care a marcat debutul justiţiei “de tip nou”, de tip spectacol cu cătuşe pentru epurarea clasei politice de politicienii indezirabili, incomozi şi care nu pot fi controlaţi de Sistem”, a conchis Elena Udrea.

Share This: