Veste buna pentru milioane de Romanii. Klaus Iohannis apreciaza demersul pentru interzicerea jocurilor de noroc in Roamnia ! Semneza si tu !

Autor: Pietro Scepchin,

Romania s-ar putea impartii in doua, saraci si bogati. Lipsa de viziune, interes, asezonata cu  incompetenta si  lacomia organizatorilor de joc de noroc,  face ca numarul oamenilor care cer interzicerea jocurilor de noroc “slot-machine” (pacanelelor) sa creasca de la o zi la alta.

De parca s-ar dorii distrugerea acestui popor, in aproape toate salile de joc de noroc din Romania operatorii promoveaza premii cat vezi cu ochii, nimic de riscuri asociate jocului, nimic de masuri de prevenire.

In timp ce la asociatile  Rombet si Romslot  care impreuna  reprezinta o cota importanta pe piata  jocurilor de noroc din Romania, este “liniste” si ceva promisiuni din partea unui membru Romslot, la Asociatia Organizatorilor de Cazinouri, o alta asociatie, cel putin la fel de puternica ca cele doua, pozitia presedintelui Sorin Constantinescu (foto jos), este clara si pe intelesul Romanului de rand , nu trebuie sa iau nicio masaura de prevenire a dependentei de joc de noroc, sustine Constantinescu ! 

Ei bine, in acest context, ne punem intrebarea, retorica evident, cam cati oameni  s-au nenorocit ca sa va puteti face dumneavoastra vacantele de lux ? Refuzul nejustificat, ne face sa credem ca dumneavoastra, pe acest pamant sunteti reprezentantul diavolului, iar scopul pe care il aveti este acela de a distruge cat mai multi oameni posibil, altfel nu se explica de ce atata nepasare.

Administratia Prezidentiala apreciaza demersul !

Petitia prin care mii de tineri cer interzicerea jocurilor de noroc a ajuns in sfarsit si la presedintele Klaus Iohannis. Din raspunsul Administratie Prezidentiale, reiese faptul ca doreste sa se implice in apararea cetatenilor Romaniei de acesti operatori de jocuri de noroc, care din cate se vede, isi doresc  din ce in ce mai mult  sa-i transforme pe cetateni acestei tari in sclavi manipulabili . 

De asemenea, precizam faptul ca Media News Press va sesiza atat Administratia Prezidentiala cat si celelalte institutii  ale stalului ( DIICOT, PARCHETUL GENERAL, SRI ) de practicile ilegale ale unor  baieti destepti cu inclinati de “antreprenori” ( camatari )  care profita de naivitatea acestor oameni bolnavi, acordand  credite  pentru a le satisface nevoia de  joc de noroc. De precizat ca acesti creditori isi desfasioara activitatea atat in interiorul casinourilor cat si in afara lor. Majoritatea celor imprumutati nemaiputand sa restituie banii. In anumite cazuri din cauza datoriilor prea mari, unii sfarsesc prin a ajunge la inchisoare, (vezi cazul Vlasov) care este exemplul extrem de mediatizat in ultima vreme, iar altii si, mai grav recurg la sinucidere.

In urma unei adrese formulate catre Presedintele Klaus Iohannis, de catre Ioana Cristea (initiatoarea petitiei ), Administratia Prezidentiala raspunde, citam :

“Apreciem că argumentele şi susţinerile dumneavoastră pot fi aduse de dumneavoastră în atenţia decidenţilor, respectiv Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor Publice, solicitând luarea unor măsuri în interesul cetăţenilor şi în interes public.

Cu stimă,
Consilier de Stat
Gabriel-Cristian Piscociu”

 

Mai jos redam argumentele foarte corect intemeiate.

Cei super bogați continuă să ia de la clasa de mijloc, în timp ce clasa de mijloc devine în masă săracă. Încă persistă mitul că noi toți ar trebui să ne uitam în sus cu admirației la “DESCURCÂREȚII” care iau și jefuiesc societatea rupând-o în bucăți!


România a ajuns o țară sufocată de “PĂCANELE”. La fiecare colț de bloc mai răsare câte o sală cu geamuri frumos colorate care îi ademenește pe români să intre pentru a câștiga facil sume importante de bani. A devenit o problemă socială, faptul că pătura săracă a societăţii îşi iroseşte banii în aceste automate.

Din păcate, jocurile de noroc creează DEPENDENȚA și, mai grav, pot duce la SUICID, mărturie fiind zecile de cazuri mediatizate în ultimii ani. Este de notorietate cazul a doi frați din Iași, care s-au sinucis, la interval de câteva zile, din CAUZA DATORIILOR acumulate ca urmare a participării la jocuri de noroc.

“Nenorocirea e că majoritatea celor dependenți de aparate nu se mai descurcă singuri să iasă din iadul în care au intrat. Și ajutorul vine greu, vine târziu, vine când oamenii deja sunt exasperați de ce se întâmplă. Statul și afaceriștii dibaci fac PROFIT DIN SĂRĂCIA celor care, la șapte dimineața, așteaptă tremurând să se deschidă sala.”

Semneaza petitia aici: https://petitieonline.net/petitie/11154143

Au fost câteva inițiative ale unor grupuri de parlamentari care au propus schimbarea legii privind aparatele de jocuri. Potrivit uneia dintre ele, jocurile urmau să fie limitate doar la cazinouri. Pentru că, în prezent, LE GĂSEȘTI PESTE TOT. Le găsești si în baruri. Le găsești acolo unde mai există un bănuț de “muls”. Pentru câteva ore la rondoul fericirii oamenii fură din case, fură din buzunare, își sacrifică și ULTIMUL STROP DE INDEPENDENTA. Îi pasă cuiva?


“Nu se explica de ce membrii Comisiei de Buget Finante au avizat negativ o lege, care avea deja AVIZUL COMISIEI JURIDICE. Mai grav este faptul ca exista chiar si trusturi media, ale caror patroni au aproximativ 3.000 de aparate slot-machine, si care fac PRESIUNI ca acest proiect de lege sa nu treaca de plenul Parlamentului.”

O SOCIETATE SĂNĂTOASĂ duce la un stat puternic, clădit pe o fundație puternică. Fundația acestui stat o reprezintă FAMILIA. Ludomania ca afecțiune duce la destrămarea familiei, iar noi avem obligația protejării acesteia.

“Statisticienii atrag atenția că peste jumătate de milion de români joacă săptămânal la păcănele, profilul jucătorului pasionat având VÂRSTA PÂNĂ ÎN 29 DE ANI cu un venit mediu de 1.200 de lei pe lună. Conform unui studiu realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Europeană, România se află, la segmentul de vaârstă cuprinsă între 15 și 19 ani, printre primele locuri în Europa cu 6.3 sinucideri la 100.000 de locuitori, mult față de media europeană. Mai mult, analizând ultimul barometru Eurostat, una din cauzele principale pentru rata ridicata de sinucideri este DEPENDENȚA PATOLOGICĂ DE JOCURI, alături de sărăcie. Însă, același barometru menționa că unul din factorii determinanți care concurează la sărăcirea populației este ludomania.”

 

Ca model psihologic, dependentul de joc este o persoană nesigură emoțional, imatură afectiv, care trăiește frecvent stări negative și care consideră că ceva miraculos poate interveni în viața lui. Plictiseala și singurătatea, susțin psihologii, pot conduce spre sălile de joc. De asemenea, nu trebuie neglijate prieteniile cu dependenții de joc care pot influența puternic persoanele încă „neinfestate“.

Psihologii atenționează că dependența de jocurile de noroc trebuie tratată cu seriozitate, pentru că ESTE O BOALĂ nu un viciu, așa cum este etichetată în mod eronat. „Jocul patologic este o tulburare de control a impulsului nu o dependență în sensul comun al cuvântului. Problema la jocurile de noroc nu este jocul propriu-zis ci timpul în exces petrecut cu astfel de activități și pierderea, în mod constant, a banilor. De obicei, jocurile de noroc AFECTEAZĂ viața de familie și relațiile subiectului cu persoanele din anturaj. Inevitabil, se ajunge la însingurare, tensiuni familiale și la o stare psihică vulnerabilă“.

Medicii susțin că un prim pas în vindecarea dependenței de jocurile de noroc constă în îndepărtarea dependentului de mediul de joc, însă acest lucru este dificl în condițiile în care la tot pasul sunt reclame și săli care vând iluzii.
“UN PRIM PAS constă în îndepărtarea dependentului de mediul de joc, deoarece în acel loc se folosesc metode psihologice prin care sunt atrași jucătorii: lumini, muzică, sunete, culori, imagini, mesaje subliminale care „vrăjesc“ jucătorul și îl subjugă, PROMISIUNI MINCINOASE de câștig. Într-un cuvânt, se vând iluzii.”

Este ceasul al 13-lea, în care STATUL ROMÂN trebuie să facă ceva să limiteze accesul la păcănele, o piață din care se fac, anual, peste 500 de milioane de Euro. BANI MURDARI. Bani pe viața, dar mai ales pe moartea consumatorilor. Nu există rost de dezbatere aici.
“Dacă, spre exemplu, se dovedește că din cauza unui iaurt băut a murit măcar o persoană, se scoate de pe raft iaurtul. Câți oameni au murit din cauza păcănelelor? Și, devreme ce au murit, de ce mai avem păcănele la colțul străzii?”

Combaterea ludomaniei trebuie să reprezinte O PRIORITATE în acest moment.
“Comitetul Economic și Social European consideră că este de o importanță crucială să se asigure protecția obiectivelor de interes public menționate în Cartea verde, în special protecția consumatorilor împotriva fraudei, ludomaniei și dependenței și a CONSECINTELOR NEFASTE ale acestora din punctul de vedere al sănătății și al supraîndatorării.”

Deşi e un domeniu reglementat din 2010, marii jucători de pe piaţă, reprezentaţi de diferite companii internaţionale, NU AU PLĂTIT NICI O TAXĂ statului român. Acesta i-a somat, recent, să plătească datoriile de 20% din veniturile obţinute retroactiv, în ultimii 5 ani, urmând ca în caz contrar, într-o perioadă de 90 de zile urmând să li se suspende licenţa pe teritoriul României.
Din nou, o parte a operatorilor a refuzat să se conformeze, invocând retroactivitatea plăţii drept NEDREAPTĂ. În acest context, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) afişând o listă neagră a site-urilor cărora li s-a interzis activitatea în România. Unele firme au continuat, chiar şi aşa, să funcţioneze, făcând în continuare profit şi refuzând să plătească vreun leu României.Menționez că, INIȚIATIVA CETĂȚENEASCĂ este reglementată în legea 215/2001, prin care se stipulează condițiile iîn care cetățenii pot propune proiecte de hotărâri. Proiectele trebuie sustinute prin semnături de cel putin 5% din populația cu drept de vot pentru a putea fi luate în considerare.
Oamenii comunică mult mai usor prin mediul virtual, decât să meargă să scrie o hartie si să umble dupa semnături. Cei care utilizează această platformă exprimă o poziție a societății civile de care factorii de decizie pot să fie impresionați.
Astfel că, pentru mai multă credibilitate, insist să completați toate datele solicitate.
Trebuie știut că petițiile online nu au o valoare juridică și de asemenea că, semnăturile strânse în modul clasic cu toate datele de identificare, detronează oricând click-urile de pe petițiile online.
Totuși, avantajul lor este că, utilizând minimum de resurse, se poate obține un număr foarte mare de semnături într-un timp relativ scurt. Ele sunt bune pentru a arăta iniţiatorului cam câte persoane sunt de acord cu ideea sa şi dacă merită să îşi continue acţiunea şi pe alte căi, sustine Cristea Ioana.

Share This: