Victorie în instanță: Ana Maria Nedelcu a fost eliberată

Ana Maria Nedelcu va fi eliberată! Judecătorii de Curtea Suprema au decis sa o elibereze din arest. Acuzata de rapire de minori, ea spune ca a fugit cu fiul ei din Canada ca sa il scape de abuzurile unui tata violent.

”Admite contestatiile desființează incheierea si revoca masura arestarii preventive in vederea extradarii, dispune punerea de indata in libertate.”, se arată în minuta ședinței de judecată.
Ana Maria Nedelcu a ajuns dupa gratii saptamana trecuta dupa ce judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis sa o aresteze prevntiv pentru 30 de zile sub acuzatia de lipsire de libertate si nerespectarea unei hotarari judecatoresti. Insa calvarul ei insa a inceput in urma cu doi ani, cand si-a luat pruncul si a fugit din Canada in Romania.
A recurs la acest gest dupa ce judecatorii canadieni au decis sa incredinteze copilul tatalui, pe care femeia il considera abuziv cu baiatul. Drept probe a prezentat fotografii cu baietelul plin de vanatai, insa judecatorii canadieni nu le-ar fi vazut inainte sa decida custodia exclusiva in favoarea tatalui. Acestia chiar au considerat ca mama este posesiva si vrea sa se razbune pentru ca ar fi esuat in relatia cu tatal.

Ajunsa in Romania, Ana Maria Nedelcu a fost data in judecata de sotul abuziv si acuzata de rapire internationala de minori.

Pe de altă parte, la Curtea de Apel Bucureşti se desfăşoară un alt proces, în care se discută extrădarea femeii în Canada, cu termen pe data de 25 aprilie.

În evidenţele Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a fost înregistrată pe 23 martie o adresă a Ministerului Justiţiei având ca obiect cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Canada privind pe Ana Maria Nedelcu, cetăţean român, urmărită penal de autorităţile canadiene pentru săvârşirea infracţiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

În documentele transmise de statul canadian a fost descrisă fapta săvârşită de Ana Maria Nedelcu, constând în aceea că, în 2014, aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de către o instanţă canadiană, ordin prin care drepturile părinteşti privind pe minor erau exercitate de către ambii părinţi.

Procurorii arată că fapta reţinută are corespondent în legislaţia penală română în infracţiunea de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorilor, pentru care se prevede pedeapsa închisorii de la o lună la 3 luni sau amendă.

Cazul femeii a fost larg dezbătut în presa din România. Ana Maria Nedelcu susţine că, în anul 2001, a emigrat în Canada şi s-a stabilit în Montreal, iar în 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană, cu care a avut un băieţel pe nume Anthony. Ea mai spune că s-a despărţit de bărbat înainte de a naşte, deoarece acesta nu avea un loc de muncă, era violent şi o bătea.

În anul 2013, Ana Maria Nedelcu susţine că a primit o ofertă de muncă în Toronto, astfel încât a decis să se mute din Montreal. Maximo Sierra Munoz a obţinut în instanţă tutela comună, iar peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a relatat că a fost lovit în mai multe rânduri de tatăl lui.

Share This: