VIDEO: Flash mob în fața Primăriei Capitalei; protest pentru închiderea evenimentului Via sport de pe bulevardul Kiseleff

Articol realizat de: Mihai  Căldăraru,

Câteva zeci de persoane au participat, joi, la un flash mob în fața Primăriei Capitalei, în semn de protest față de închiderea evenimentului Via sport de pe bulevardul Kiseleff.

Participanții au jucat badminton, au sărit coarda, au făcut baloane și au jucat șotronul timp de câteva minute pe trotuarul de vizavi de Primărie. 

“Am venit aici pentru că m-a supărat decizia Primăriei de a închide Via sport, respectiv programul de pe Kiseleff unde în weekend-uri se putea face sport. Subiectul este altul, nu este sportul, subiectul este traficul prea dens în centrul Capitalei. Mesajul Via sport era: stop trafic, start joc. Stop trafic înseamnă că nu este sănătos traficul de mașini în centru. Conceptul doamnei primar de fluidizare a traficului este un concept care intră în conflict cu acest principiu. În centru fiind atinsă o poluare extremă, care a atins un nivel care acum produce morți, ar trebui să o preocupe. Nu sănătatea mașinii este cea care este subiectul, ci sănătatea cetățenilor”, a declarat Mircea Toma, președintele ActiveWatch.

El a subliniat că dorește ca Primăria să fie preocupată de sănătatea oamenilor din București.

“Al doilea motiv al nemulțumirii noastre este acela că decizia pe care a luat-o doamna primar a luat-o la nivelul de boier, adică a avut chef să oprească traficul pentru că așa a crezut că e bine. Când ești primar ești reprezentantul unor cetățeni care te-au ales și al unor cetățeni care nu te-au ales. Noi respectăm funcția de primar, dar cerem ca primarul să respecte cetățenii. Adică să pună în dezbatere publică și după aceea să decidă, nu peste noapte, că are un moft”, a adăugat Mircea Toma.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat, marți, la adresa celor nemulțumiți că a interzis manifestările sportive pe bulevardul Kiseleff, afirmând că nu primește lecții de la o firmă care “se încăpățânează să țină cinci persoane” pe această stradă “blocând sute de mii de oameni”.

 

Share This: