VIDEO: Scandal între Poliția Locală și ONG-uri după evacuarea unor oameni. ActiveWatch acuză: Au intervenit abuziv!

Articol realizat de: Mihai Căldăraru / Video: Lambru Georgian,

Un nou scandal a izbucnit între Poliția Locală și ONG-uri, după ce s-a încercat evacuarea unor persoane de pe strada Anton Pann, nr. 7-9. Este vorba de mai multe familii care locuiesc într-o casă ce ulterior a fost retrocedată unei persoane private.

Poliția Locală a intervenit, împreună cu agenți ai unei firme de pază, în una din diminețile 19-20 iulie, la ora 6, să evacueze persoanele din imobilele retrocedate, potrivit MicNews.ro.

ONG-ul ActiveWatch acuză un posibil abuz al oamenilor legii, în urma acestei intervenții.

Irina Zamfirescu, reprezentantul ActiveWatch, a oferit mai multe detalii pentru MicNews.ro, precizând că nu există un ordin de evacuare.

„Niciodată n-a dat Primăria alternativă din prima. Problema e că ei nu au ordin de evacuare. Proprietarul nu a primit în instanță ordin de evacuare. Deci teoretic ei nu pot fi scoși de acolo fără acest ordin de evacuare. Numai că Poliția Locală a intervenit abuziv, din punctul nostru de vedere, într-o dimineață, i-au scos pe oameni în curte. Oamenii s-au speriat și și-au scos toate lucrurile, haine, electrocasnice, le-au lăsat la prieteni și vecini. De atunci, cred că sunt două săptămâni deja, nu îi lasă să le aducă înapoi. Nu există nici un document legal, nu ne-au arătat nici o hârtie, nici un document legal în baza căruia oamenii ăia nu-și pot aduce lucrurile înapoi.

Nu au cum să-i scoată de acolo fără un ordin de evacuare, pe care poate să-l obțină proprietarul în instanță.Poliția n-a mai mers mai departe cu evacuarea. Nu au acoperire legală fără asta”, a declarat Irina Zamfirescu.

Mai jos regăsiți o înregistrare video din momentul evacuării:

MicNews.ro i-a contactat în repetate rânduri pe reprezentanții Poliției Locale, dar nimeni nu ne-a răspuns la telefon. De asemenea, redacția a încercat să obțină mai multe informații de la Primăria Sectorului 3, însă ni s-a cerut să trimitem o solicitare.

Share This: